Izdelava spletnih strani

Programski jezik

Programski jezik

Programski jezik
- sogovornik ali sovražnik?

Če si vizualen, raje gledaš kaj ustvarjaš. Če si miselni tip, raje misliš kaj ustvarjaš.
Vsi pa smo oboje, samo razmerja se spreminjajo.

Programski jezik je v simbolih, znakih, okrajšavah in v načinu, kako se vpisujejo.

Vse, kar se pojavi na spletu, dobi svoje ime in naslov. Lahko so osmišljena, z namenom, da jih ljudje smiselno najdemo, ali pa so generična, kot vam je sigurno poznano iz Youtube, v orodni vrstici zgoraj, ko se ljudje posvečamo samo naslovu, ki ga beremo spodaj v svojem jeziku.
Ta generična imena uporabljajo računalniki, ko se pogovarjajo med seboj v svojem jeziku, jeziku matrice. So 100% smiselna, bolj kot mi v svojem jeziku.

Komu to razlagam?
Tistemu, ki obvlada jezik matrice? Sigurno ne.
Tistemu, ki ga programski jezik zanima, in bi rad razumel? Mogoče.
Tistemu, ki ga ne zanima, zato, ker ne razume? Tudi možno.
Kdorkoli si, če bereš in si med enimi od naštetih, me veseli, da smo se spoznali.
Če nisi, ni problema, prekini branje in ne bodi vstrajen v branju, ki ti ne ustreza.

No, Stane je med tistimi, ki ga vedno zanima več o kodiranju, je pa tudi vizualen. On je tisti, ki tukaj rešuje PHP uganke.
Jaz pa se ga učim. Zato, da nisem nemočna, da sem kdaj tudi uspešna in ponosna nase pri razmišljanju na PHP način.

Neki dan je na najini spletni strani prišlo do nekih problemov pri izpisovanju podatkov v brskalnikih. Poglejva, kako kaže v urejevalniku teme (Theme editor, pisan je v PHP jeziku). Urejevalnika pa ni bilo??? Oh ne. Kaj se pa dogaja? Vtičniki so bili ravnokar posodobljeni. Med njimi vsi ključni istočasno. Prosila sva za pomoč na uradni strani teme za podporo. Pisala sva v FB skupini za podporo. Kar nekaj jih je podalo ideje za rešitev. Vse sva poskusila. V enem trenutku me na nadzorni plošči pritegne obvestilo, ki ga gledam že nekaj dni. Priporočilo za posodobitev PHP. No, dajva še to narediti, da lahko rečeva, da sva naredila vse, kaj je v najini moči. In glej ga zlomka, urejevalnik teme se je pojavil, kot da bi samo malce zadremal, sva ga pa zbudila, ker sva zagnala tak »Halo«.

Matrix dialog
Image by Gerd Altmann from Pixabay
Umetna inteligenca

Pojavilo se je celo spoštovanje. Ne ignoriraj PHP, on je pretvornik, kar se vidi = kar JE, v naši mogočni matrici.
Ja, kot bi bil živ. Vsi zapisi matrice imajo določeno nalogo, so nedolžni, dokler se jih ne zlorabi. Lahko zapise ustvari človek, tako kot naše elektronske naprave doma, kot naše računalnike, ali celo sporočila vplivnih. Zadnje še morajo izpiliti. Umetna inteligenca ni pametna, je samo zmožna poslušati »Enter-je«, povezovati točke, tako kot naša naravna inteligenca, samo še bolje, nemoteno. Ni se nam treba bati matrice, ampak njenih tvorcev, njihovih načrtih in ciljih. To pa so zelo živa bitja, in ne naš nedolžen PHP.

 

P.S.: Takoj sva pisala na uradno stran za podporo, veselo obvestila o rešitvi, in da se, seveda, ni potrebno ukvarjati (več) s tem. Tudi na FB skupini za podporo sva se zahvalila in sporočila o rešitvi. Takšne male prijaznosti se vedno obrestujejo. Ljudje so resnično veseli človeškega maila ali sporočila, ne glede za kakšno veliko korporacijo se gre. Zdaj se nam že krepko svita: Zakaj le?

Scroll to Top